Prima pagina Stirile zilei Florica Cherecheş este noul viceprimar al Oradiei
Florica Cherecheş este noul viceprimar al Oradiei PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Ianuarie 2012 13:09

În cadrul şedinţei extraordinare de ieri a Consiliului Local Oradea, consilierii au aprobat iniţiativa grupului de consilieri PNL de a propune ca viceprimar al municipiului pe d-na Florica Cherecheş, consilier în cadrul grupului.

Florica CherechesFlorica Cherecheş are 51 de ani, este căsătorită şi are 4 copii. Este de profesie inginer şi este masterand în economie socială. Din anul 2000 ocupă funcţia de director executiv al Asociaţiei Integra România, asociaţie care se ocupă de dezvoltare comunitară şi de sprijinirea sectorului privat.
Noul viceprimar este preşedintele Comisiei de Muncă, Sănătate, Familie, Protecţia Copilului şi Protecţie Socială din cadrul Consiliului Local al Municipiului Oradea.
Florica Cherecheş este preşedintele Organizaţiei de Femei Liberale din Oradea, fiind de asemenea şi vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal Oradea.
Doamna Cherecheş a fost aleasă ca viceprimar de majoritatea consilierilor locali, ea fiind propusă ca viceprimar după demisia dlui Gheorghe Carp, care din 6 ianuarie 2012 ocupă funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean din Oradea.
Tot în cadrul şedinţei extraordinare de ieri a fost validat şi mandatul consilierului Ioan Tau. Acesta a devenit consilier local în urma demisiei dlui Gheorghe Carp din funcţia de consilier local al municipiului Oradea şi va face parte din Comisia pentru amenajarea teritoriului, urbanism, protecţia mediului şi turism.

,,Sunt onorată de încrederea pe care mi-a dat-o Partidul Naţional Liberal şi colegii de consiliu, mă onorează şi mă obligă la muncă. Pornesc cu încredere şi dorinţa de a-mi onora responsabilităţile, nu mi-e teamă de provocări. Prin calitatea de viceprimar doresc să-mi aduc contribuţia la dezvoltarea acestui oraş. Voi continua proiectele sociale şi de interes public, doresc să atragem mai departe sponsorizări pentru campania Oradea pune suflet şi să activăm cât mai mult ONG-urile din oraş”, a declarat Florica Cherecheş, prezentă azi la conferinţa de presă a PNL.

Gheorghe Carp, noul manager interimar al Spitalului Judeţean, a declarat că va continua reforma începută în spitale: ,,2012 reprezintă un an dificil pentru sănătate, deoarece fondurile alocate de la Guvern s-au diminuat. Mă bucur că am ocazia de a participa la acest proces de reformă, prin care dorim să demonstrăm că trebuie şi putem oferi servicii de calitate în spitale, mai ales că avem sprijin total din partea Primăriei. E important să creştem calitatea actului medical, să dotăm spitalele cu aparatură performantă, pentru ca pacienţii să fie mulţumiţi. Vom continua proiectul Viva Anima şi vom înfiinţa Centrul de Urgenţe Vasculare, în aşa fel încât Oradea să poată să satisfacă din punct de vedere medical orice exigenţe.”

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, a participat la conferinţa de presă a PNL, mulţumind colegilor pentru sprijinul acordat în implementarea proiectelor din cei trei ani de mandat de până acum.

,,Au trecut trei ani de când am preluat conducerea administraţiei locale, trei ani în care cetăţenii pot vedea ceea ce s-a făcut în oraş. Aşa cum spuneam în 2008, ,,Împreună relansăm Oradea”, revigorarea economică a fost cea mai importantă realizare pentru oraşul nostru. Am avut patru direcţii importante pe care le-am urmărit:

 

  • reindustrializarea oraşului; o dată cu înfiinţarea parcului industrial am adus o serie de investitori străini în Oradea, avem azi peste 1000 de noi locuri de muncă şi dorim atragerea de companii şi în anii următori;
  • îmbunătăţirea infrastructurii din oraş; ne-am concentrat pe asfaltarea de drumuri uzinale, anul trecut am asfaltat peste 35 de străzi din municipiu, am refăcut câteva poduri şi am construit altele noi, am extins utilităţile şi am atras fonduri pentru reabilitarea magistralei de termoficare, pentru a oferi o infrastructură cât mai bună
  • asigurarea de servicii de calitate în municipiul Oradea; am îmbunătăţit serviciile publice atât pentru cetăţeni cât şi pentru companii, am încercat să îmbunătăţim serviciile de curăţenie din oraş, serviciile de educaţie şi de sănătate. Primăria Oradea îşi propune să ofere cetăţenilor cele mai bune servicii din ţară, asta însemnând cea mai bună calitate, costuri reduse şi termene scurte de eliberarea a documentelor.
  • Oradea - oraş atractiv; Oradea îşi propune să devină un oraş cât mai atractiv pentru cetăţeni şi turişti, cu clădiri de patrimoniu reabilitate, cu reabilitarea bisericilor şi a obiectivelor turistice şi de patrimoniu cum e Cetatea Oradea, care se află în plin proces de reabilitare, prin modernizarea centrului istoric, extinderea străzilor pietonale şi a spaţiilor de agrement, respectiv a ştrandului municipal. Toate aceste proiecte au început în aceşti trei ani şi vor continua şi în perioada următoare.

 


Ultima actualizare în Marţi, 10 Ianuarie 2012 15:41
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO