Prima pagina Stirile zilei Mariana Câmpeanu, fostul ministru al Muncii, a fost prezentă la Oradea
Mariana Câmpeanu, fostul ministru al Muncii, a fost prezentă la Oradea PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Iulie 2010 11:22

Mariana Câmpeanu, fost ministru al Muncii în guvernarea Tăriceanu şi membru marcant al Partidului Naţional Liberal a fost prezentă la Oradea, unde a susţinut o conferinţă cu tema ,,Ce se  întâmplă cu pensiile noastre şi ale copiilor noştri”, întâlnire la care au luat parte şi pensionarii orădeni.  Mariana Câmpeanu a criticat intenţia Guvernului de a reduce pensiile cu 15% şi Legea privind reducerea cu 25% a salariilor personalului bugetar. "PNL nu renunţă la lupta sa pentru anularea reducerii cu 25% a salariilor personalului bugetar", a spus fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, arătând că "PNL a depus deja la Curtea Constituţională o sesizare cu privire la încălcarea articolului din Constituţie care prevede respectarea convenţiilor între părţi". Fostul ministru a spus că, în cazul în care Curtea Constituţională va respinge sesizarea PNL, formaţiunea sa va oferi asistenţă juridică cetăţenilor care vor deschide acţiuni individuale în justiţie.

În cadrul întâlnirii cu presa locală, Mariana Câmpeanu a criticat, de asemenea, Ordonanţa adoptată săptămâna trecută prin care Guvernul Boc modifică Legea finanţelor publice locale, afirmând că "Asistăm la o supercentralizare, contrar tuturor afirmaţiilor pe care le fac preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. Prin modificările aduse Legii finanţelor publice locale, Guvernul rechiziţionează o parte din veniturile administraţiilor locale şi le direcţionează către ministere”, a spus fostul ministru al Muncii.

În ceea ce priveşte comasarea Casei Naţionale de Pensii cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Agenţiei pentru Prestaţii Sociale, Mariana Câmpeanu este de părere că: "Unificarea acestor instituţii va duce la înfiinţarea unei instituţii-mamut. La Casa de Pensii sunt în evidenţă cei 5,5 milioane pensionari şi cei 5,7 milioane de contribuabili pentru care se calculează stagiul de cotizare, iar dacă se adaugă şi cei aproape un milion de şomeri şi toate persoanele care primesc alocaţii de stat sau alte forme de asistenţă socială, în această instituţie-mamut vor fi cuprinşi toţi cetăţenii. Casa de Pensii nu are nicio legătură cu agenţiile care taie în continuare frunze la câini şi îndreaptă banii spre camarila Partidului Democrat", a spus fostul ministru al Muncii.

Mariana Câmpeanu a participat şi la Adunarea Generală a Femeilor Liberale din cadrul PNL Oradea, la care au mai participat Ilie Bolojan, preşedinte PNL Oradea, Florica Cherecheş, vicepreşedinte PNL Oradea şi preşedinte interimar OFL, precum şi Liviu Andrica, vicepreşedinte PNL Oradea. Mesajul transmis de doamna Câmpeanu femeilor liberale prezente la întâlnire a fost acela că o femeie trebuie să facă politică, nu poate sta deoparte, pentru că numai implicându-se poate schimba ceva în bine în politica de azi.

Mariana Câmpeanu a spus că va reveni la Oradea ori de câte ori va avea ocazia.

 

 

 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO