Prima pagina Stirile zilei Protocol de colaborare între PNL şi PSD Bihor
Protocol de colaborare între PNL şi PSD Bihor PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Aprilie 2010 11:38

Filialele bihorene ale PNL și PSD au semnat azi, în sala mare a Primăriei Oradea, un protocol de colaborare în plan local. Scopul acestui protocol încheiat între un partid de dreapta şi unul de stânga este acela de a preveni dispariţia democraţiei în România, de a lupta împotriva abuzurilor pedeliste la nivelul judeţului Bihor, precum şi de a debloca fondurile pentru dezvoltarea judeţului nostru.

Protocolul a fost semnat de preşedintele Partidului Naţional Liberal Bihor, senatorul Cornel Popa şi preşedintele Partidului Social Democrat Bihor, senatorul Ioan Mang, iar la întâlnire au mai participat Ilie Bolojan, preşedintele PNL Oradea, Claudiu Pop, membru în comitetul de coordonare al PSD Bihor, precum şi alţi lideri marcanţi ai celor două partide.

 

Protocol

Constatând tendinţele dictatoriale şi derapajele anti-democratice de care dau dovadă preşedintele Traian Băsescu şi PD-L;

Luând act de izolarea totală, din punct de vedere administrativ şi financiar, în care este menţinut judeţul Bihor de la venirea la putere a Guvernului PD-L;

Observând incapacitatea şi lipsa de interes a reprezentanţilor PD-L Bihor în instituţiile administrative naţionale de a aduce fonduri în judeţ şi de a promova interesele bihorenilor;

Confruntându-se zi de zi cu opoziţia neconstructivă a reprezentanţilor PD-L în structurile administrative locale;

 

PNL Bihor şi PSD Bihor convin asupra următoarelor principii de colaborare:

 

  1. Coordonarea acţiunilor celor două partide la nivelul consiliilor locale, orăşeneşti şi municipale, precum şi în Consiliul Judeţean Bihor, pentru susţinerea proiectelor administraţiilor locale.
  2. Promovarea şi apărarea intereselor judeţului Bihor, prin  demersuri comune la nivel parlamentar şi guvernamental, pentru alocarea de fonduri şi sprijinirea proiectelor administraţiilor locale şi judeţene.
  3. Acordarea unei priorităţi sporite demersurilor pentru asigurarea cofinanţărilor necesare implementării proiectelor judeţene şi locale cu finanţare europeană, pentru a compensa lipsa fondurilor guvernamentale pentru Bihor.
  4. Organizarea de demersuri comune pentru stoparea abuzurilor Guvernului Boc şi a reprezentanţilor guvernamentali în teritoriu.

 

Pentru realizarea cu eficienţă a acestor obiective, PNL Bihor şi PSD Bihor stabilesc următoarele modalităţi de acţiune:

 

  1. Conducerile judeţene ale celor două partide se vor întâlni cel puţin o dată pe lună şi ori de câte ori va fi necesar, pentru a analiza situaţia politică existentă şi a discuta un plan de acţiune comun, care să poată fi dus la îndeplinire într-un timp cât mai scurt.
  2. Conducerile locale de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale se vor întâlni cel puţin o dată pe lună, împreună cu aleşi locali ai organizaţiilor celor două partide (primar, viceprimar, consilieri locali), pentru a discuta şi a susţine, prin acţiuni comune, proiectele prioritare în localităţile respective.
  3. Înaintea fiecărei şedinţe a consiliilor locale, orăşeneşti şi municipale, precum şi a Consiliului Judeţean Bihor, va avea loc o întâlnire consultativă între reprezentanţii celor două partide în aceste consilii, pentru a sprijini conceperea, demararea ori execuţia proiectelor de interes local.

 

Oradea, 30 aprilie 2010

 

PNL Bihor PSD Bihor

Preşedinte                                                Preşedinte

senator Cornel Popa                                   senator Ioan Mang

 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO