Prima pagina Stirile zilei Mircea Diaconu s-a întâlnit cu orădenii la primărie
Mircea Diaconu s-a întâlnit cu orădenii la primărie PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 12:32

Mircea Diaconu a răspuns invitaţiei d-lui primar Ilie Bolojan şi a participat azi, 5 iunie, în sala “Traian Moşoiu”, la o întâlnire cu iubitorii de teatru şi film. “Mircea Diaconu a venit azi la Oradea în triplă calitate: actor, director de teatru şi senator de Argeş”, a precizat primarul Ilie Bolojan în debutul evenimentului.

După o scurtă prezentare a invitatului, făcută de actorul Daniel Vulcu, cei prezenţi au avut posibilitatea să-i pună întrebări, răspunsurile lui Mircea Diaconu stârnind aplauze de fiecare dată. Acesta a vorbit despre intrarea sa în Parlament, văzută de el ca “o formă de întoarcere acasă”, despre percepţia sa asupra politicii şi bineînţeles despre rolurile interpretate până acum. El le-a spus celor prezenţi, că va face tot posibilul pentru a susţine din Parlament lumea teatrului şi a culturii şi că va reveni cu drag la Oradea ori de câte ori va avea ocazia.

Mircea Diaconu s-a născut la 24 decembrie 1949, în comuna Vlădeşti, judeţul Argeş, fiind  actor şi profesor la Institutul de Teatru I.L. Caragiale şi directorul Teatrului „Nottara” din Bucureşti. A absolvit Liceul la Câmpulung Muscel în 1967 şi IATC I.L. Caragiale din Bucureşti în 1971. A debutat în 1970, la Teatrul Bulandra, cu “Harfa de iarba” de Truman Capote. Debutul în cinematografie a avut loc în 1971, cu filmul “Nunta de piatră”, în regia lui Dan Piţa. În 1972, a fost angajat la Teatrul Bulandra, unde a rămas pâna în 1982, când a devenit actorul Teatrului Nottara. A fost primul actor din România care şi-a dat demisia, devenind liber profesionist.

Totodată Mircea Diaconu este membru al Partidului Naţional Liberal şi a fost ales din partea acestei formaţiuni ca senator de Argeş la alegerile din 2008.

Ultima actualizare în Vineri, 05 Iunie 2009 12:39
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO