Prima pagina
Raport cu privire la măsurile luate în Oradea pe plan social - 18 noiembrie 2008 PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Noiembrie 2008 12:00
Creşe

• Transformarea creşelor în Centre de îngrijire şi educaţie timpurie. Introducerea educaţiei pentru prima dată ca cerinţă specială cu alocarea de personal specializat. S-au angajat primii educatori puericultori la aproximativ jumătate din creşe până acum. În total, în creşele din Oradea s-au angajat prin concurs 24 de persoane şi urmează să se mai angajeze încă aproximativ 12 persoane. Printre acestea se numără şi persoane specializate ca medic, asistente medicale, asistentă socială, educatoare, şefe de creşă.
• Îmbunătăţirea condiţiilor din creşe şi dotarea lor cu material didactic.
• Creşterea numărului de locuri la creşe. S-a deschis o nouă creşă cu 2 grupe în cartierul Oncea şi se va deschide săptămâna viitoare încă una în Velenţa. În prezent, avem 312 copii înscrişi la creşă şi 110 cereri neonorate din care mai putem onora 20 în acest moment în creşa cea nouă din Oncea.
• Identificarea de locaţii pentru construirea de noi creşe şi grădiniţe, prin forţe proprii şi prin atragerea de fonduri europene.

Locuinţe

• Repartizarea locuinţelor ANL pe baza criteriilor stabilite de agenţie, din păcate acestea nu favorizează familia, iau în considerare doar titularul cererii. Repartizarea s-a făcut în mod corect şi transparent, interpretarea criteriilor este cea corectă, validată de instituţiile în cauză. Săptămâna trecută s-au înmânat cheile tuturor beneficiarilor. Înţelegem că sunt şi nemulţumiţi pentru că am avut doar 78 de locuinţe de repartizat dar am primit peste 700 de cereri.
• Stabilirea unor criterii de repartizare a locuinţelor pentru persoanele evacuate, având în vedere că aceasta este o categorie mai specială.

• Comisia pentru acordarea de subvenţii guvernamentale pentru tinerii care au construit locuinţe.
• Preocupare pentru construirea de locuinţe sociale în Oradea. În acest moment există doar 116 astfel de locuinţe, din care 96 sunt cele 3 blocuri din Voltaire ocupate de populaţie de etnie rromă. Atragerea de investitori interesaţi să construiască astfel de locuinţe este o prioritate pentru municipalitate şi deja avem câteva semnale pozitive în acest sens.

Cerşetorie

Am promis şi au fost luate măsuri pentru diminuarea cerşetoriei, dar e nevoie de multă perseverenţă din partea municipalităţii şi de un efort comun al mai multor instituţii. Asta pentru că şi cerşetorii sunt perseverenţi în a ieşi din nou pe stradă şi a se adăposti în tot felul de locuri, stricând aspectul orasului.

Facem din nou apel către populaţie pentru :
- a sesiza cazurile de cerşetorie întâlnite
- a nu oferi bani sau alte lucruri cerşetorilor
- a demasca orice activitate de cerşetorie organizată

Ştrand şi Transport în comun

Se vor menţine gratuităţile în continuare.

Ultima actualizare în Duminică, 23 Noiembrie 2008 14:14
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO