Prima pagina Stirile zilei Mariana Câmpeanu la Oradea: “Salariaţii şi pensionarii plătesc din buzunarele lor criza”
Mariana Câmpeanu la Oradea: “Salariaţii şi pensionarii plătesc din buzunarele lor criza” PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009 00:43


Vicepreşedintele PNL, Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii în cabinetul Tăriceanu, a fost joi, 24 septembrie, la Oradea, având o serie de intâlniri cu pensionari din oraş, cu muncitori, cu presa orădeană şi alţi membri ai Partidului Naţional Liberal.

La conferinţa de presă organizată la sediul PNL Bihor au participat, alături de Mariana Câmpeanu, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, viceprimarul Gheorghe Carp, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc şi consilierul local Florica Cherecheş.

Subiectele abordate de vicepreşedintele liberalilor au fost legate de împrumutul de la FMI, pe care liberalii îl consideră o eroare a actualei guvernări. „Este o minciună şi o intoxicare a populaţiei ceea ce spune coaliţia despre împrumutul de la FMI. Dacă ne-am împrumutat la FMI ca să plătim salariile şi pensiile, ce vom face anul viitor când nu vom mai avea aceşti bani iar salariile vor trebui plătite în continuare? Realitatea este că România are cheltuieli cu 18% mai mari în această guvernare şi venituri cu 7% mai mici. În acest context, ei au decis să rezolve problema prin reducerea salariilor şi a pensiilor, ceea ce este o altă greşeală. Din păcate tot salariaţii şi pensionarii, adică cei mai oropsiţi din România, plătesc din buzunarele lor criza”, a declarat Mariana Câmpeanu, care consideră că una dintre cele mai bune soluţii pentru redresarea crizei ar fi fost scutirea de taxe şi impozite către stat a firmelor, cu condiţia ca acestea să nu facă timp de cel puţin doi ani disponibilizări.

Un alt subiect abordat de Mariana Câmpeanu a fost cel legat de moţiunea de cenzură depusă de PNL în Parlament la legea salarizarii unice, aducând critici la adresa actualului Guvern care formează şi majoritatea parlamentară: ,,Într-un an de zile de când s-a format, acest Parlament nu a fost în stare să emită nici măcar o lege. Nu a făcut altceva decât să aprobe ordonanţe date de Guvern. De altfel, în acest an, orice român a putut să vadă că Parlamentul a fost pur şi simplu înlăturat de la conducerea ţării. România se conduce prin legi asumate şi nu votate de Parlament, ceea ce este primul pas spre dictatură”, a explicat Mariana Câmpeanu.

Totodată, la întâlnirea cu pensionarii din Oradea, Mariana Câmpeanu le-a explicat acestora că Partidul Naţional Liberal este singurul partid care şi-a respectat programul de guvernare şi, după cum a promis, a majorat de două ori pensiile şi salariile în perioada guvernării: ,,Dacă în anul 2004 pensia medie era sub 300 de lei, până în 2008 pensiile au crescut de 2,5 ori datorită măsurilor luate de guvernul Tăriceanu” a conchis vicepreşedintele PNL.

Doamna ministru Mariana Câmpeanu a promis că va reveni la Oradea după alegerile prezidenţiale, la care speră ca partidul din care face parte să obţină un scor bun şi să dea preşedintele ţării - un altfel de preşedinte, în persoana lui Crin Antonescu.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 26 Septembrie 2009 00:52
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO