Prima pagina Stirile zilei Bani pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Clinic Municipal
Bani pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Clinic Municipal PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Iulie 2009 00:00

Bolojan si BlagaAl treilea contract din cadrul Programului Operaţional pentru Bihor a fost semnat vineri, 10 iulie, la Primăria Oradea, de către ministrul Vasile Blaga şi primarul Ilie Bolojan. Contractul de finanţare pentru  „Reabilitarea şi Modernizarea Corp Policlinică Ambulatoriu la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu – Corp B Oradea” a fost aprobat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniului major de intervenţie 3.1 – „Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Beneficiarul proiectului este municipiul Oradea, iar valoarea totală a proiectului este 5.889.256,45 lei inclusiv TVA, din care 4.849.975,9 lei fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional.
La semnarea contractului de finanţare au fost prezenţi prefectul de Bihor, Gavrilă Ghilea, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, directorul general al Agenţiei Naţionale de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Claudiu Coşier, politicieni locali şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.
La începutul evenimentului, viceprimarul Gheorghe Carp a făcut o scurtă prezentare a proiectului de reabilitare şi modernizare a ambulatoriului, precizând că se vor efectua lucrări de reabilitare pentru 117 încăperi aparţinătoare, precum şi faptul că se vor achiziţiona echipamente medicale performante.
Primarul Ilie Bolojan a declarat, cu ocazia semnării contractului: “ Îmi exprim satisfacţia pentru semnarea acestui contract important de finanţare a Ambulatoriului Spitalului Municipal, care va face ca standardele de performanţă în sistemul sanitar din Oradea să crească. Ţin totodată să  mulţumesc echipei care a lucrat la acest proiect precum şi reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei pentru sprijinul acordat municipiului Oradea."
Ministrul Vasile Blaga a felicitat municipalitatea orădeană pentru proiectele iniţiate până acum, asigurând totodată conducerea Primăriei că va sprijini în continuare proiectele oraşului Oradea. "Semnăm deja al treilea contract pe Programul Operaţional pentru Bihor, după cel pentru drumul judeţean Sudrigiu–Padiş şi prima etapă de reabilitare a Cetăţii Oradea. Sperăm să vină cât mai multe astfel de proiecte”, a spus ministrul.

Ultima actualizare în Miercuri, 15 Iulie 2009 08:44
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO