Prima pagina Stirile zilei Vasile Blaga şi Ilie Bolojan au parafat reabilitarea Cetăţii Oradea
Vasile Blaga şi Ilie Bolojan au parafat reabilitarea Cetăţii Oradea PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Iunie 2009 05:47

Blaga_Bolojan_Friptu

Ministrul Vasile Blaga şi primarul Ilie Bolojan au semnat joi, 11 iunie 2009, în sala “Traian Moşoiu” a Primăriei Oradea, Convenţia de finanţare a lucrărilor de revitalizare a Cetăţii Oradea şi includerea ei în circuitul turistic european, etapa I.

La semnarea oficială municipalitatea a fost reprezentată de primarul Ilie Bolojan iar Ministerul Dezvoltării Durabile şi Locuinţei de d-l ministru Vasile Blaga,  de directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului, d-l Friptu Gabriel şi de d-l Claudiu N. Coşier, director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Proiectul de revitalizare a fost aprobat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, iar beneficiar este municipiul Oradea. Valoarea totală a proiectului este de 36.780.329,12 Ron (8.572.704 Euro), din care valoarea nerambursabilă - 28.717.702,60 Ron (6.693.479 Euro). Revitalizarea Cetăţii şi introducerea ei în circuitul turistic a fost şi este un obiectiv al strategiei de dezvoltare a municipiului Oradea. În acest sens, obiectivul general al proiectului constă în transformarea zonei Cetăţii Oradea într-o zonă de interes turistic major, poartă culturală şi de patrimoniu, nucleu al turismului cultural, pilon de dezvoltare durabilă urbană şi centru multicultural european.

După semnarea convenţiei de finanţare, primarul municipiului Oradea a mulţumit celor care au făcut parte din echipa proiectului precum şi Ministerului Dezvoltării Durabile şi Locuinţei pentru sprijinul acordat.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Iunie 2009 06:17
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO