Prima pagina Stirile zilei Întâlnire cu cetăţenii din cartierul Rogerius
Întâlnire cu cetăţenii din cartierul Rogerius PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2009 12:19

Primarul Ilie Bolojan a avut ieri, 5 iunie, o întâlnire cu locuitorii Cartierului Rogerius, continuând astfel şirul întâlnirilor avute cu cetăţenii din celelalte cartiere ale oraşului. În prima parte a întâlnirii primarul Ilie Bolojan a prezentat planurile pe care le are municipalitatea vis-a-vis de acest cartier în vederea rezolvării problemei parcărilor, a salubrităţii şi a amenajării spaţiilor verzi.

Intenţia municipalităţii este aceea de a înlocui spaţiile neutilizate şi neîntreţinute cu locuri de joacă pentru copii, spaţii verzi şi parcări asfaltate. Astfel, Primăria a identificat în zona cuprinsă între B-dul Ştefan cel Mare -  strada Podului şi strada Şelimbărului, spaţii a căror destinaţie va fi aceea de parcare.
Pentru realizarea unui număr de locuri de parcare care să corespundă nevoilor populaţiei este nevoie de demolarea garajelor, excepţie vor face acelea care au toate autorizaţiile legale. „Având în vedere că spaţiul ocupat de două garaje ar putea fi folosit pentru parcarea a trei sau patru autovehicule, şi datorită faptului că de multe ori aceste garaje nu sunt folosite în scopul pentru care au fost ridicate şi devin spaţii de depozitare, soluţia demolării acestora în zonele de blocuri unde intenţionăm să amenajăm parcări este una justificată”, a precizat primarul.

Înainte de amenajarea locurilor pentru parcare se doreşte rezolvarea în paralel a eventualelor probleme legate de canalizare sau iluminat public. Primăria Oradea caută soluţii pentru a da posibilitatea cetăţenilor să rezerve aceste locuri de parcare. Astfel, în luna iulie va avea loc o dezbatere privind sistemul de rezervare a parcărilor, urmând ca apoi să fie întocmit şi supus aprobării Consiliului Local un proiect de hotârâre prin care să se stabilească taxele aferente şi care să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2010. După stabilirea taxelor, la solicitarea asociaţiilor de proprietari se vor trasa locurile de parcare. Cel mai probabil, principiul pe baza căruia acestea vor fi acordate va fi un loc de parcare/apartament.

În ceea ce priveşte depozitarea deşeurilor, Primăria are în vedere îngrădirea cu un grilaj metalic a pubelelor destinate colectării deşeurilor menajere. Astfel, doar locatarii care au încheiate contracte de salubritate vor avea acces în aceste spaţii, nepermiţându-se astfel accesul persoanelor neautorizate şi care nu plătesc aceste servicii. Se doreşte ca anul acesta să fie realizate 100 de astfel de locuri de depozitare care să acopere nevoile unui întreg cartier. Din verificările efectuate s-a constatat că din cei 206.000 de locuitori ai Oradiei, doar 130.000 au încheiate contracte de salubritate. Primarul Ilie Bolojan le-a explicat cetăţenilor prezenţi că singurul operator de salubritate licenţiat din Oradea este S.C. RER Ecologic Service, asociaţiile de proprietari având obligaţia să încheie contracte numai cu această societate.
Primarul Ilie Bolojan a adus în discuţie şi problema spaţiilor verzi, menţionând că până în 2010 toate zonele verzi abandonate vor fi atribuite asociaţiilor de proprietari, care vor răspunde astfel de întreţinerea şi de aspectul lor.
În ceea de-a doua parte a dezbaterii, cele aproximativ 150 de persoane prezente au avut posibilitatea să pună întrebări şi să aducă la cunoştinţa municipalităţii problemele cu care se confruntă Cartierul Rogeriu. Totodată cetăţenii prezenţi la întâlnire au spus ca susţin toate proiectele prezentate şi propuse de municipalitate, cu atât mai mult cu cât pentru fiecare dintre acestea vor fi consultate şi asociaţiile de proprietari.

 

Ultima actualizare în Vineri, 05 Iunie 2009 16:16
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO