Prima pagina Stirile zilei Tăriceanu la Aleşd şi Oradea
Tăriceanu la Aleşd şi Oradea PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Mai 2009 08:55

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent ieri în judeţul Bihor şi a participat la inaugurarea noii aripi a Spitalului Municipal din Aleşd. Întrucât la insistenţele prefectului de atunci, Ilie Bolojan, actualmente primarul municipiului Oradea, conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Guvernului au alocat sumele de bani necesare tuturor acestor investiţii, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi fostul ministru Eugen Nicolaescu au fost invitaţi de onoare la recepţia spitalului, desfăşurată joi.
„Oamenii pot vedea că a rămas ceva în urma noastră. Am curajul să răspund criticilor guvernanţilor de acum că, da, am lăsat deficit bugetar, dar că acest lucru a fost şi necesar, şi benefic. Fără acel deficit, astăzi acest spital nu ar fi existat sau poate că ar fi fost modernizat peste un an sau doi, iar de serviciile medicale de aici nu ar fi beneficiat mulţi oameni”, a declarat Tăriceanu, prezent la eveniment.
Călin Popescu Tăriceanu a avut apoi o întâlnire cu oamenii de afaceri din Oradea, la care au participat şi primarul Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle şi preşedintele PNL Bihor Cornel Popa. Fostul premier i-a anunţat pe cei prezenţi că va introduce o acţiune la Curtea Europeană de Justiţie în vederea anulării impozitului forfetar. ,,Majoritatea firmelor, din cauza crizei, au trecut pe pierderi, şi totuşi Guvernul vrea să le stoarcă, ducându-le în faliment”, a declarat fostul premier la întâlnirea cu oamenii de afaceri.
„Impozitul forfetar este împotriva spiritului capitalist. Firmele nu sunt construite cu scopul de a face protecţie socială, ci pentru a realiza profit. Sigur că este corect să aplici impozit pe profit, dar nu este corect să aplici impozit pe pierderi”, a spus fostul premier liberal. Tăriceanu a afirmat că prin introducerea impozitului forfetar Guvernul Boc a realizat o dublă impozitare, renunţând practic la cota unică de impozitare de 16%, şi că această măsură este discriminatorie la adresa companiilor. „Noi, ca liberali, nu putem accepta discriminarea ca firmele care declară profituri să fie impozitate cu 16%, iar cele care nu declară profituri sau au pierderi să fie supuse impozitării forfetare”, a declarat liderul liberal.
Oamenii de afaceri din Oradea i-au adresat o serie de întrebări lui Călin Popescu Tăriceanu şi i-au facut mai multe propuneri privind desfăşurarea normală a activităţii de către societăţile comerciale. Totodată aceştia i-au mulţumit fostului premier liberal pentru întâlnirea avută cu ei şi pentru toate investiţiile care au venit în Oradea şi în judeţul Bihor pe toată durata mandatului Guvernului Liberal.

Ultima actualizare în Vineri, 29 Mai 2009 14:57
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO