Prima pagina Stirile zilei Premierul in vizita pe santierul Autostrazii Transilvania
Premierul in vizita pe santierul Autostrazii Transilvania PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Aprilie 2008 03:00

Tariceanu pe AutostradaTransilvania    Prezent la Oradea pentru lansarea candidatilor PNL Bihor, premierul Calin Popescu Tariceanu a vizitat santierul Autostrazii Transilvania (Bors – Braşov) de la Suplacu de Barcau, unde s-a aratat multumit de ritmul in care se desfasoara lucrarile si a anuntat ca in acest an vor fi gata primii 25 de kilometri de autostrada, in judetul Cluj.

    Tăriceanu a anunţat că Guvernul a alocat în acest an 400 de milioane de euro pentru lucrările la Autostrada Transilvania. „În anul 2006 au fost alocate circa 40 de milioane de euro, anul trecut am reuşit din aprilie până la finele anului să alocăm 126 de milioane de euro şi lucrările au început să avanseze într-un ritm pe care îl consider normal. Pentru anul acesta avem 400 de milioane de euro prevăzuţi să alocăm pentru autostrada Transilvania, 136 de milioane au fost plătiţi în avans, ceea ce reprezintă 30% din valoarea lucrărilor pe 2008”, a declarat premierul.

   Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că în prima jumătate a acestui an Guvernul trebuie să achite 200 de milioane de euro din suma totală de 400. „Acest lucru va fi realizat, am discutat problema cu ministrul de Finanţe şi Transporturi şi a fost rezolvată. În felul acesta vom asigura un ritm bun de continuare a lucrărilor. Sunt întârzieri cu exproprierile de teren, dar nu este vina firmei Bechtel, este mai mult problema autorităţilor”, a explicat premierul.

   Acesta a adăugat va fi deschisă o sucursală a Companiei de Autostrăzi în zona Cluj–Oradea, pentru a coordona mai bine lucrările la autostradă. „Este greu să coordonezi lucrările de la 500 de km de Bucureşti, să faci interconexiunile cu toate instituţiile abilitate. Aici există o problemă de coordonare a lucrărilor cu cei de la Ministerul Mediului, pentru că se realizează o importantă lucrare hidrotehnică, un baraj cu un lac pentru prevenirea viiturilor şi pentru a se asigura alimentarea cu apă la localităţile din jur”, a declarat şeful Guvernului.

   Premierul a spus că există perspective ca în acest an să fie finalizat primul tronson de 25 de km din Autostrada Transilvania, în judeţul Cluj. „Încep să fiu mulţumit de ceea ce văd. Acum 2 ani, când am fost în prima vizită aici am plecat dezamăgit de modul în care se contura acest şantier. Am vorbit cu constructorul şi a spus că problema forţei de muncă a fost rezolvată, sunt mulţi muncitori din zonele apropiate care s-au angajat şi aflu că au fost făcute demersuri pentru a aduce în ţară muncitori din Spania şi Italia”, a conchis premierul.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 12 Aprilie 2008 20:40
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO