Prima pagina Stirile zilei Liberalii pentru Bihor
Liberalii pentru Bihor PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 12 Aprilie 2008 03:00
Bolojan pentru Oradea    S-a dat startul pentru lansarea candidaţilor PNL la primariile municipiilor, oraselor si comunelor din Bihor si la cea de presedinte al Consiliului Judetean.
   Evenimentul s-a desfasurat la data de 11 aprilie 2008 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, in prezenta primului ministru Calin Popescu Tariceanu si a ministrului apararii Teodor Melescanu. Cei doi inalti demnitari i-au sustinut pe candidatii liberali si le-au vorbit celor peste 900 de sustinători prezenti la eveniment despre activitatea desfasurata de Ilie Bolojan in functia de Secretar General al Guvernului Romaniei. "Sunt convins ca vom castiga alegerile, avem cei mai buni candidati”, a declarat Calin Popescu Tariceanu. 

   El a adăugat că Bolojan este unul dintre cei mai serioşi candidaţi. "După ce a fost eliberat din funcţia de secretar general al Guvernului, am discutat cu Ilie Bolojan şi m-a convins că-i un om hotărât şi serios”, a conchis Tăriceanu. 

   La rândul său, preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, şi-a exprimat speranţa ca Bolojan să câştige din primul tur. "Obiectivele noastre sunt cucerirea Primăriei Oradea şi a Consiliului Judeţean. In opinia colegilor de partid, Ilie Bolojan este cel mai puternic candidat din câţi s-au înscris sau s-ar putea înscrie. ,,După cum îl cunosc, ne va face câteva suprize, o economie substanţială şi va câştiga din primul tur”. În ceea ce-l priveşte pe Radu Ţîrle, este sigur câştigător”, a declarat Cornel Popa.

   Alţi candidaţi ai PNL la funcţii de primar în localităţi din judeţul Bihor sunt: Ioan Sala, care va candida la Primăria Salonta, Zeno Ţipţer - la Aleşd, la Beiuş va candida Adrian Domocoş, la Rieni - Marius Blaj, la Nucet - Viorel Avram.

   Momentul culminant al evenimentului fost discursul lui Ilie Bolojan, prezentat ca vârf de lance al echipei cu care PNL porneşte la luptă pentru a câştiga alegerile locale şi guvernarea judeţului Bihor. Ilie Bolojan a afirmat că are datoria morală de a răspunde încrederii orădenilor şi de a oferi o alternativă la actuala administraţie a municipiului, pe care a identificat-o ca adevărata cauză a rămânerii în urmă a oraşului de pe Crişul Repede în comparaţie cu celelalte reşedinţe de judeţ din regiune, respectiv Cluj, Arad şi Timişoara. „Cartelul din Primărie nu ştie să adune decât pe cifre mari. Pentru ei, 2 plus 2 nu fac niciodată 4, la Primăria Oradea fac întotdeauna 8, 9 sau 10”, a afirmat Ilie Bolojan, referindu-se la costurile exagerate ale lucrărilor publice din municipiul nostru.

   Ilie Bolojan şi-a afirmat hotărârea de a impune la Primăria Oradea acelaşi spirit de transparenţă şi legalitate pe care l-a impus şi la Prefectura Bihor şi la Secretariatul General al Guvernului, respectiv la RAAPPS. Candidatul liberal la funcţia de primar al Municipiului Oradea a amintit faptul că în 2005, la începutul mandatului său de prefect al judeţului, a trimis o circulară tuturor primăriilor din Bihor prin care le-a solicitat publicarea cererilor de ofertă pentru achiziţii şi lucrări publice. Toate primările s-au conformat, cu excepţia celor din Borş şi Oradea, care nu au răspuns solicitării Prefecturii.

   Bolojan a declarat ca banii publici vor fi gestionaţi cu responsabilitate, nu aşa cum s-a făcut în ultimii opt ani, când au fost risipite sume uriaşe pentru finanţări netransparente şi ineficiente. „În 2004-2005 au băgat peste 100 de miliarde inutil în FC Bihor, bani cu care Spitalul Municipal ar fi fost făcut deja a cheie, nu în proporţie de 40%, cum e astăzi cu banii Guvernului”.

   In continuare acesta a amintit despre corupţia din primărie care este un obstacol major în calea investiţiilor de care oraşul are nevoie. „La Primăria din Oradea există în acest moment un filtru îmbâcsit prin care investitorii nu pot trece decât dacă au în vedere şi cheltuieli colaterale.” Ca primar al Municipiului Oradea, Ilie Bolojan va face ca „la primărie totul să se rezolve prompt şi fără şpagă”.

   Ilie Bolojan le-a propus orădenilor şi bihorenilor o strategie de dezvoltare care să relanseze oraşul şi judeţul din punct de vedere economic. Pentru aceasta candidatul PNL la primarie a declarat ca este nevoie de un parteneriat între Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean, motiv pentru care sustine candidatura senatorului Radu Ţîrle pentru funcţia de preşedinte al CJ Bihor. Printre proiectele pe care le va susţine în tandem cu Radu Ţîrle, a fost amintită modernizarea aeroportului Oradea pe actualul amplasament şi îmbunătăţirea sistemului sanitar, care este o prioritate pentru orădeni şi bihoreni.

   În încheiere, Ilie Bolojan a afirmat că va face din Oradea un oraş sigur şi curat, în plină dezvoltare economică, un oraş în care la primărie totul va merge bine, un oraş în care tinerii să se poată realiza pe plan profesional, iar vârstnicii să aibă o bătrâneţe decentă, un oraş cu familii prospere şi cetăţeni respectaţi de autorităţi.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 12 Aprilie 2008 21:26
 

Alte recomandari

Ilie Bolojan
Blogul lui Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea
Florica Cherecheş
Suflet pentru Oradea
PNL Bihor
Pagina web oficiala a Partidului National Liberal filiala Bihor.
Primaria Oradea
Site-ul Primăriei Municipiului Oradea


Implementare / Gazduire / Design: i-Ware / Quanta SRL / LiquidCore.RO